100 seconden

Advertentie:

Race tegen de klok

Dit is een serieuze test om te laten zien hoe je de tafels beheerst en een goede manier om het automatiseren met rekenen te oefenen. Dit is belangrijk want automatiseren is de basis van de rekenontwikkeling.

Zoals je naam al zegt krijg je 100 seconden de tijd om zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. De vragen beginnen eenvoudig en worden naarmate je er meer goed hebt steeds moeilijker. Hoe meer vragen je goed hebt hoe meer sterren je behaald. Als je een gratis account aanmaakt worden je sterren en beste resultaten opgeslagen in de prijzenkast en kan je in de highscores komen.

Deze reken test is ontwikkeld ter ondersteuning van het leren rekenen voor leerlingen van de basisschool. Deze oefening kan in de klas en ook thuis worden gebruikt. Haal jij als leerling een hogere score dan je leraar? Een mooie uitdaging.

De tafels zijn belangrijk voor de algemene rekenvaardigheid. De beste resultaten behaal je als je regelmatig bijvoorbeeld een kwartier oefent. Van herhalen wordt je beter en is ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen.

Met de highscores kan je je resultaten en voortgang bijhouden. Je zult zien dat als je regelmatig oefent je scores beter worden. De highscores zijn beschikbaar in jouw persoonlijke scores, de beste scores per dag, per week en in totaal. De high scores worden alleen opgeslagen als je een account hebt aangemaakt. Een account kan je gratis aanmaken.

Als je de vraag goed beantwoord komt direct de volgende vraag. Als je een vraag fout beantwoord krijg je 1 keer de kans het antwoord te verbeteren. Gaat dit niet goed, komt het juiste antwoord even in beeld en komt daarna de volgende vraag. Een fout maken is helemaal niet erg, maar probeer ervan te leren. Het juiste antwoord komt in beeld, kijk hier goed naar en probeer het goede antwoord te onthouden zodat als de vraag opnieuw komt je het goede antwoord nog weet.

pin it