Tafel van 8 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leuke tafel van 8 werkbladen

Wil je graag de tafel van 8 oefenen? Op deze pagina vind je een aantal tafel van 8 werkbladen die je gratis kan printen. Klik op de oefenbladen om ze beter te kunnen bekijken en ze te kunnen printen. Met deze werkbladen zijn er veel verschillende manieren om te leren en te herhalen.

Ook bij de tafel van 8 kan je gebruik maken van de tafels die al eerder geleerd hebt. Deze tafel van vermenigvuldiging is één van de laatste die je gaat leren. Dat betekend dat er nog maar een paar sommen zijn die je nog niet beheerst. Een van de lastigste tafelsommen überhaupt is 8 x 7 = 56, kijk er direct maar goed naar, dan ken je deze alvast! Bij het uit het hoofd leren van de tafels is het belangrijk de tafels de complete som te onthouden en niet alleen de antwoorden. Als je de tafel opzegt doe dat dan 1 x 8 = 8, 2 x 8 = 16 etc. en niet 8, 16, 24 etc. Het opzeggen van de complete tafel som helpt bij het onthouden van de tafels. Ook kan je dan de getallen makkelijk ruilen en dat helpt weer bij het leren van andere tafels van vermenigvuldiging.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it